Ingrediënten :
- 6 eieren,(eidooiers en eiwitten scheiden)
- 300 gr suiker
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 210 gr margarine ( vitelma bakken en braden)
- 2 pakjes vanillesuiker
-1/2 geraspte citroen
- cacao
Werkwijze :
Eidooiers, suiker, vanillesuiker en boter goed mixen. De geraspte citroen toevoegen en goed mengen. Dan voeg je de gezeefde zelfrijzende bloem er beetje bij beetje aan toe totdat alles goed vermengd is. Als laatste spatel je het goed opgekopt eiwit eronder met houten lepel. Als alles goed
onder elkaar vermengd is neem je 4 soeplepels van het deeg af en die meng je met een beetje cacao.
Smeer uw bakvorm goed in met boter, (vitelma) en doe het deeg er in drie lagen in. Eerst een laag witte deeg, dan een laag bruine deeg en dan terug een laag witte deeg.
Bakken in een heteluchtoven op 150°C, +- 1 uur.
Smakelijk!!!!!!!!!!!
- 6 eieren,(eidooiers en eiwitten scheiden)
- 300 gr suiker
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 210 gr margarine ( vitelma bakken en braden)
- 2 pakjes vanillesuiker
-1/2 geraspte citroen
- cacao
Werkwijze :
Eidooiers, suiker, vanillesuiker en boter goed mixen. De geraspte citroen toevoegen en goed mengen. Dan voeg je de gezeefde zelfrijzende bloem er beetje bij beetje aan toe totdat alles goed vermengd is. Als laatste spatel je het goed opgekopt eiwit eronder met houten lepel. Als alles goed
onder elkaar vermengd is neem je 4 soeplepels van het deeg af en die meng je met een beetje cacao.
Smeer uw bakvorm goed in met boter, (vitelma) en doe het deeg er in drie lagen in. Eerst een laag witte deeg, dan een laag bruine deeg en dan terug een laag witte deeg.
Bakken in een heteluchtoven op 150°C, +- 1 uur.
Smakelijk!!!!!!!!!!!
2 opmerkingen:
dag mara,
ik ben net eens op je blog gaan kijken. Leuk hoor, het water komt me in de mond...
tot nog eens
de butler
hey mara
ik stuur je hierbij mijn 2 blogs
ikkedebutler.blogspot.com
deenergiebron.blogspot.com
groetjes
de butler
Een reactie posten