dinsdag 8 april 2008

Limoncello


Limoncello

- 1 Liter alcohol (95°)
- 1 ½ liter water
- 800 gr suiker
- 8 citroenen (alleen de dunne gele schil)
- 1 pakje vanillesuiker

Werkwijze :

Was de citroenen en schil ze met een dunschiller. Neem een glazen bokaal waar je de alcohol en de citroenschillen in krijgt. Giet de alcohol daarin en ook de schil van de citroenen. Sluit goed af en laat 7 dagen trekken. De alcohol krijgt een gele kleur. Als dit gebeurd is breng je het water aan de kook en smelt je er de suiker en de vanillesuiker in. Zodra de suiker gesmolten is doe je het van het vuur af en laat je het koud worden. Doe de alcohol met de schillen door een zeef. Meng de gele alcohol met het koude suikerwater en roer alles goed . Vul de flessen en zet in de diepvries.

Hmmmmmmmmmmm……. Lekker!!!!!!!!!!
Is een zeer goed middel om je te helpen verteren na een rijke maaltijd.


Groetjes Mara

1 opmerking:

mimi zei

bedankt voor dit heerlijke recept, ik ga dat zeker uitproberen !!!