Crema di limoncello
- 1 liter melk
- ½ liter alcohol (95°)
- De schil van 4 dikke citroenen (of 6 kleine)
- 1 kg suiker
- 1 pakje vanillesuiker
Werkwijze:
Was de citroenen en schil ze met de dunschiller. Neem een glazen bokaal waar je de alcohol en de citroenschillen in krijgt. Giet de alcohol daarin en ook de schil van de citroenen. Sluit goed af en laat 7 dagen trekken. De alcohol krijgt een gele kleur. Als dit gebeurd is doe je de melk in een kastrol en verwarm je het op het vuur. Laat de suiker en de vanillesuiker er in smelten. De melk moet niet koken, als de suiker en de vanillesuiker gesmolten zijn neem je het van het vuur af en laat je het koud worden. Doe de alcohol met de citroenschillen door een zeef. Meng dan de gele alcohol met de gesuikerde koude melk en roer alles goed. Vul de flessen en zet ze in de diepvries.
Hmmmmmmmmmmm…….lekker!!!!!!!!!!
Groetjes
woensdag 9 april 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Hallo. Hoe zit dat met de houdbaarheid van die limoncellocrémé? Isdie gelijk aan de houdbaarheidsdatum van de melk?
Een reactie posten