maandag 7 april 2008

Recept Hasselt Speculaas









Hasselt Speculaas
- 1kg bloem (+- 45 stuks)
- 350 gr boter (solo) --- lichtjes laten smelten
- 750 gr kandijsuiker (bruine suiker)
- 5 eieren
- 1 soeplepel speculaaskruiden
- 1 koffielepel maagzout

Werkwijze :

Alles goed mengen en een paar uren in de koelkast laten rusten. Daarna bolletjes rollen van ongeveer 50 à 60 gr. Rol ze een beetje langwerpig uit en leg ze op een bakplaat met bakfolie. Niet meer als 12 stuks per bakplaat.


Oven voorverwarmen op 200 C° (Traditionele oven)
De speculaas +- 20 min laten bakken.
Zet de bakplaat in het midden van de oven, één bakplaat per keer in oven plaatsen om de speculaas te bakken.


Hmmmmm……lekker!!!!!!!!! Smakelijk……….

Geen opmerkingen: