-
100
gr boter (vitelma bakken en braden)
-
200
gr zelfrijzende bloem
-
200
gr suiker
-
2
pakjes vanillesuiker
-
3
eitjes
-
3
appelen (boskoopappelen)
Werkwijze
:
1) Neem een platte ronde bakplaat en
bekleed die met bakpapier, ook de randen
2) Appelen schillen en in kleine blokjes
snijden. Doe er wat citroensap over
zodat de appelen niet bruin worden.
Dan : Boter,
suiker en vanillesuiker goed onder elkaar mixen. Eén voor één de eitjes eronder mixen. Bloem zeven en er ook onder mengen. Als laatste meng je er de in stukjes gesneden
appelen onder.
Verdeel het
deeg netjes in de vorm en bak op 180°C
+- 30 min. (hete lucht). Het
hangt een beetje van je oven af, zie je dat ze te snel te bruin wordt dan
verlaag je de temperatuur een klein beetje.
Als de taart klaar is draai je ze om met een rooster, je trekt
voorzichtig het bakpapier er af en je draait je taart weer om op een andere
rooster. Besmeer met behulp van een
penseel de taart met abrikozenconfituur (verwarm desnoods de confituur even op
in de microgolf zodat ze gemakkelijker te smeren is) , en doe er dan, nadat ze
is afgekoeld, poedersuiker over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten