maandag 23 april 2012

Appeltaart



-         100 gr boter (vitelma bakken en braden)
-         200 gr zelfrijzende bloem
-         200 gr suiker
-         2 pakjes vanillesuiker
-         3 eitjes
-         3 appelen (boskoopappelen)

Werkwijze :

1)    Neem een platte ronde bakplaat en bekleed die met bakpapier, ook de randen
2)    Appelen schillen en in kleine blokjes snijden.  Doe er wat citroensap over zodat de appelen niet bruin worden. 
Dan : Boter, suiker en vanillesuiker goed onder elkaar mixen.  Eén voor één de eitjes eronder mixen.  Bloem zeven en er ook onder mengen.  Als laatste meng je er de in stukjes gesneden appelen onder. 
Verdeel het deeg netjes in de vorm en bak op 180°C  +- 30 min. (hete lucht).  Het hangt een beetje van je oven af, zie je dat ze te snel te bruin wordt dan verlaag je de temperatuur een klein beetje.   Als de taart klaar is draai je ze om met een rooster, je trekt voorzichtig het bakpapier er af en je draait je taart weer om op een andere rooster.  Besmeer met behulp van een penseel de taart met abrikozenconfituur (verwarm desnoods de confituur even op in de microgolf zodat ze gemakkelijker te smeren is) , en doe er dan, nadat ze is afgekoeld,  poedersuiker over. 

Geen opmerkingen: